Willem Spronk

Mijn schilderijen uit de eerste jaren zijn in hoofdzaak aquarellen. Ik ben daarna overgestapt op acrylverf waarmee ik mijn verbeelding omzette op karton. Sinds een jaar of vijftien werk ik bijna uitsluitend met olieverf op doek. Veel van mijn werk ligt tussen figuratief en abstractie in. Ik ga uit van een bepaald concept, maak soms een of meerdere schetsen, en mijn kwasten en verf doen als het ware de rest.

Beelden maak ik in klei of was. De beelden zijn figuratief en suggestief en komen evenals bij schilderen tot stand vanuit een bepaald idee dat ik heb of krijg terwijl ik bezig ben met klei of met was. Als een beeld in klei klaar is wordt het gebakken en afhankelijk van belangstelling van derden eventueel in brons gegoten. Hetzelfde geldt voor beelden die ik in was maak. Als regel maak ik een bronzen beeld in een oplage van een exemplaar met een optie op twee extra exemplaren.

Mijn schilderijen zijn te koop en worden zonder lijst geleverd, tenzij anders overeengekomen. De bronzen beelden zijn te koop en worden zonder hardstenen sokkel geleverd, tenzij anders aangegeven.

Xilitla, beeldend kunstenaar Rosa Menkman.
Te zien in Stedelijk Museum Breda